Rozemarijn over zichzelf:

“Wat me fascineert is dat er een kracht bestaat die groter is dan de mens terwijl we hier ook onderdeel van zijn: de natuur. De natuur inspireert me in mijn werk, de kwetsbaarheid en tegelijkertijd de onverwoestbaarheid ervan - wat is hetgeen dat niet kan sterven?

Ik schilder. Dit doe ik met ei-tempera vanwege de geweldige kleurintensiteit van deze techniek. Bovendien kan ik er in veel verschillende lagen mee werken doordat het snel droogt en licht transparant is. Parallel met het schilderen maak ik etsen, tekeningen en foto’s. Deze werken geven aan de ene kant een ander perspectief op mijn schilderwerk en kunnen tegelijkertijd op zichzelf staan.

Wanneer ik schilder vallen de kleuren samen, vormen een natuurlijk geheel. Het is alsof mijn werken tot deze eenheid komen wanneer ik de controle loslaat en uitga van het schilderij zelf. Wat er dan ontstaat had ik niet kunnen verwachten. De werken die ik al heb gemaakt inspireren me zo telkens om er meer te maken. Ze gaan een relatie met elkaar aan, vormen samen een wereld.”
Rozemarijn Oosthoek