Vanuit het "waarnemen" ga ik schilderen. Tijdens het schilderen gaat de verbeelding spreken met daarbij een eigen interpretatie van de kleuren, waarbij de kleuren van de regenboog met hun betekenis een rol spelen, namelijk: purper "verheft", rood "treft", oranje "zingt", geel "springt", groen "werft", blauw "zweeft", indigo "luistert" en paars "fluistert".
In eerste instantie ben ik jaren geleden begonnen met de nat-in-nat techniek en sluiertechniek in aquarel. Daarna heb ik gekozen om meer 'in de vorm' te gaan met acryl- en olieverf.
A: Lya van den Bergh - de Jong
B: Wim van Densen
Sinds 2008 schilder ik in acryl. Vaak zoek ik het in een nieuwe werkelijkheid, die op het doek ontstaat, waarna ik de sfeer daarin nadrukkelijk aanzet. Bijvoorbeeld in het 'Gemeentemuseum' is het het oranje, waardoor het in werkelijkheid gele gebouw van Berlage sterk contrasteert met de blauwe avondlucht en het waterige blauw van de vijvers voor het gebouw. De 'IJsvisser' maakte ik naar een foto die ik in de winter in Finland maakte voor mijn werk als visserijbioloog. De ijzige kou is geaccentueerd met de geelrose ochtendlucht, die weerkaatst op de sneeuwscooter van de visser. Dat is voor mij schilderen. Reizen door een nieuwe werkelijkheid, die je met relatief weinig moeite kunt bereiken en naar je hand zetten.